Cak!!...
Haaa..... Hari nie lambat ckit post n3 sebab sibuk bergiat menguli tepung dan menyiapkan bahan2 untuk buat Pan Mee...
Selalunya kita selalu tengok masakan melayu macam malas lemak, rendang dan sebagainya..
So hari nie kita melencong cikit lah sebab selera aku pada masakan cina..
Masakan kali nie ialah Pan Mee
Masakan Hokkien, namanya adalah Pan Mee. Dalam bahasa Mandarin pula namanya Ban Mian.
Yang aku buat rasa original. Kalau kat kedai2 makan cina banyak terdapat dalam pelbagai versi dan rasa..
Jom jamu mata sat..
Ini adalah gambar ori yang aku masak sendiri dan tiada langsung penggunaan minyak ba aa atau pon daging2 baa aa. Resepi nie pon aku dapat dari kawan2 dan kebetulan mak pon ada kawan cina dan india mereka juga mengajar resepi yang sama tanpa ada sedikitpon penggunaan bahan tidak halal...
ulang sekali lagi semuanya adalah halal tapi jangan lak korang pi kedai makan cina makan kat cna lak...aku tak jamin ok....sebab sememangnya kalau kat kedai2 makan cina semuanya tak halal ok..
dah...jom kita tengok
Yang atas nie memang ori aku masak selain tu yang bawah2 nie hasil ehsan dari cik google yek sebab aku malan nak edit gambo banyak2 kikiki...
Menarik kan??
Rasa dia sangat terbaik!!!.....
Semangkok Kata:
Aku ngan mak dok keje buat Pan mee jerr hari2
2 comments:
pan mee tu sejenis mee ke nama masakan? hahaah sori mmg tak tau..
nampak sup2 je, resepi ada??? taruk la resepi
Bunga Rose pan mie nie jenis meenya :) x perr bagus bertanya tu:)
Post a Comment