seLaMaT DAtAnG kE bLog SayA!

Untuk Sebarang pertanyaan tentang barang kraft felt sy atau membuat order anda boleh SMS Dinaz di 0196308894

Followers

Wednesday, April 9, 2014

Rice Cake....

Assalamualaikum....

N3 kali nie bukan nk bagi tau resepi yek tapi khas untuk kawan2 yang banyak email n sms aku bertanyakan kat mana diaorang boleh beli rice cake untuk buat Dukbokki. 

Semenjak demam Running Man nie aku pasti terlalu ramai yang ingin merasai keenakan masakan Dukbokki nie.. Betul tak?? kan??kan??

Tak pe kalau x nak mengaku aku pon x kisah kalau korang mmemang mengemari rancangan korea nie.. Aku pon pernah la tengok sesekali kat tenet nie dan tau la sikit2 pasal rancangan ini..

Sebelum nie aku ada post n3 tentang resepi Dukbokki kalau ada yang teringin nak carik resepinya korang boleh terus tekan link biru sebelah nie DUKBOKKI
Ini cara aku masak n dah banyak kalu aku melahap dukbokki nie memang best kalau layan sesekali. So untuk korang yang masih mencari lagi kat mana ada jual rice cake dan kuah untuk dukboki nie hah cecepat la korang g ke Aeon Jusco yang berdekatan ngan tempat korang. dan barang2 nie korang boleh jumpa kat area jual barang nak buat yong tau foo. kalau korang x jumpa korang jangan segan tanya ngan pekerja aeon yang comel lote tu ok...

Selain tu aku kasik korang gambar agar korang tak terlepas pandang kat barang nie


Yang pack biru tu adalah rice cake yerr 600gm harga dia dalam RM9.90 kalau x silap laa
dan
Pack kecik tu adalah kuah Dukbokki 150gm n harga dia RM7.90


Kalau korang nk simpan stock bebanyak boleh beli dalam bekas merah mcm dalam gambar atas tu kalau x silap 500g kot lupa laa... harga dia dalam RM14.90


Dalam bekas merah nie rupanya mcm nie..kalau korang mmg kuat pedas boleh la cuit pakai jari dn rasa..pas tu kalau berasap idung jgn salahkan aku... hahahaha

Semoga persoalan korang terjawab dengan n3 kali nie yek..k aku nak sambung menjahit...rajin2 la comment blog aku di setiap n3 yang ada insyaAllah aku akan cuba jawab segala kemuskilan korang yek...\\

Bila dah masak korang kena bukak Running Man baru best tenguk sambil makan..tak caya korang cuba laa..

Cak!..Cak!.. Muah!!...



Semangkok Kata:
Segala gambar dalam n3 kali nie adalah sumber dari ehsan cik Google yek... terima kasih....

6 comments:

Intan Nadhiratul said...

salam, tmpang tnya rice cake & bkas merah tu halal x?

DiNaZ said...

intan nadhiratul- jangan risau ada tanda halal n x silap sy kwn yg ddk korea ada bg tw...org muslim korea mmg makan yg jenis ini...insyaAllah halal yunk

Lu HaNa said...

nk tnye.. mana nk dapat barang2 tu?

jue lia said...

Kt mne nk dptkn brg tu.huhuhu
Tringin lak..

jue lia said...

Kt mne nk dptkn brg tu.huhuhu
Tringin lak..

Admin FSC said...

Salam semua,
Kalau teringin nak makan tteokbokki halal boleh DIY sendiri. Kami @fullstopcenter merupakan pembekal tunggal bahan-bahan halal membuat tteokbokki / korean rice cake di Malaysia. Semua bahan dan tools ada dijual termasuk Maepssalgaru,Dasima, Gochugaru, Gochujang, Bamboo Steamer dsb. Better DIY sendiri baru kena ngn taste masing2 ^_^

Facebook : www.facebook.com/fullstopcenter
Instagram : fullstopcenter
Website : www.fullstopcenter.com

Thanks for viewing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...