seLaMaT DAtAnG kE bLog SayA!

Untuk Sebarang pertanyaan tentang barang kraft felt sy atau membuat order anda boleh SMS Dinaz di 0196308894

Followers

Thursday, March 27, 2014

Bakat Kamu

Salam pembaca sekalian....

Hari nie aku nak cerita sikit pasal adik bongsu aku, Atika.

Nama dia Nur Atika tapi kami sekeluarga panggil dia siti je...kira nama manja la tu....
Ok... Kali nie nak cerita tentang bakat yang semakin terserlah..

Adik aku memang minat melukis sejak dari dia umur setahun lagi... Bila bawak gi tesco or aeon yang dulu dikenali sebagai jusco benda yang dia capai dah semestinya buku dan A4 paper satu bundel dan kaler pensel atau pen dakwat basah pelbagai warna...

Bila time Hari Lahir dia mesti mintak barang tersebut kalau kita belikan anak patung paling lama tahan kat luar setengah hari lepas tu tah mana2 la dia sorokkan sebab pada dia banda2 mcm nie memang x menarik minat dia...

selain tu dia minat dengan permainan kasut roda, roller blade tapi selain dari tu dia lebih suka mengadap drawing book or A4 paper dia dok melukis utk menghilangkan kebosanan dia...

Selain menyumbangkan 2 lukisan yang dihasilkan di atas canves yang sekarang cantik terletak di bilik guru dan bilik kemahiran di Sek Men. Tinggi Perempuan Melaka. Siti juga banyak melukis dan melakar menggunakn pensel surat kabar dan arang utk lakaran potret wajah teman2nya di sekolah...

Bangga sebab bakat melukis dia semakin terserlah...

Jom tgk lukisan2 Nur Atika jom


ini lukisan kalau x silap masa darjah 5


nie pula masa dia tingkatan 1 buat homework congkai..


Ini masa dia tingkatan 2


Inilah gambar yang disumbangkan ke Sek.Men.Tinggi Perempuan Melaka


Ini pula adalah lakaran Pengetua Sek.Men.Tinggi Perempuan Melaka


Setelah 3 Minggu bermain warna Arcilyc


Ini pula aku x berapa ingat bila dia lukis...




Ok walaupon adik aku perempuan tapi dia sangat suka dengan BooBoiBoy k.

cantik kan??? aku pon x pandai nak lukis mcm nie...


ini lak pic terbaru... katanya nak buat pembentangan then dia bentang ketas majung kat dinding katanya senang nak lukis.


Bila dah siap lukis pakai water kaler hah cam nie la rupa kertas pembentangan budak tingkatan 3 Sek.Men.Tinggi Perempuan Melaka....

Kata siti nak buat pembentangan tp mesti dalam bentuk majalah...

Agak2 dapat tak Ben6??



Semangkok Kata:
Belajarlah pandai2 yerr dik semoga bakat yang kamu ada tidak di sia-siakan....

2 comments:

Lizzie Yasmin said...

Creative, inshaAllah cerah masa depan dia kalau dia teruskan minat. Cuma mencabar skit lar, kene tampil dengan identity sendiri.

BTW, gambar pengetua tue cantik bila undone.

DiNaZ said...

Lizzie Yasmin..thanks...minat dia memang x leh nk dinafikan lagi bila duduk sengsorang habis buku tulis pon jadi mangsa dia lukis cartoon2 yang menjelma di fikiran dia...InsyaAllah sis sy akan selalu menggalakkan minat yang baik asalkan dia tak abaikan pelajaran dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...