seLaMaT DAtAnG kE bLog SayA!

Untuk Sebarang pertanyaan tentang barang kraft felt sy atau membuat order anda boleh SMS Dinaz di 0196308894

Followers

Sunday, October 17, 2010

Pengajaran buat mu wahai adik...

Pagi tadi sekitar jam 5.24 pagi.
     Adik aku yang keluar jumpa kawannya dari semalam baru balik dalam 5 minit dari waktu kejadian. Dihantar oleh seowang lelaki yang tidak dikenali kami.
5 minit kemudian lelaki yang menghantar adik aku tadi patah balik..../omg
Maa mmg x suka kalu owang lelaki yang tak dikenali datang kerumah pada waktu2 itu ataupon pada waktu malam... Kerana kami yang ada dirumah semuanya perempuan tiada lelaki...Nasib baik kebetulan Along tido umah so pagi tadi Along ada dirumah... Ada lah jugak yang boleh cover kami yang perempuan2 nie.../hahaha
     Nak dijadikan cerita...mak bukak pintu pada 5.24am lalu bertanya "yerr....cari siapa?" Lantas dak lelaki tadi menjawab... "...e...a ada?". Maa tanya lagi "...kamu nie siapa?" Jawab dak lelaki tadi "sy kawan e...a, sy nak mintak balik hp yang dia amik tadi...."/omg
     Hah... tu dia yang semestinya menaikkan kemarahan maa. Apa lagi maa masuk bilik dan suruh Adik keluar.
Bila adik keluar dan ckp dia x amik budak lelaki tu seboleh2 ckp yang si adik amik... Maa yang x mahu jiran2 keluar dan kecoh mula menyuruh dak lelaki itu balik...tapi budak lelaki itu berdegil dan berkeras mahu tunggu atau menyuruh si adik memberikan hpnya kepadanya..../nobigdeal
     Bila Along masuk campur tangan along soh budak lelaki itu balik tapi budak tu tak mahu, aku suruh maa amik al-Quran dan suruh dia pegang Al-Quran itu jika dia bercakap benar tapi dia enggang dan memberi pelbagai alasan...Bila Along malas nk layang dan mula mengunci pagar dia masuk kereta sekejap kemudian keluar dan menuduh Along mengambil kunci keretanya pula.... /omg
     Orang jenis apakah dia ini? Yang suka menuduh tanpa usul periksa... dari situ aku dapat membuat kesimpulan yang dia memang sengaja nak mengenakan adik(bila Along suruh dia carik betul2 kunci kereta hah jumpa pulak...) so tak salahkan kalu aku katakan kalu dia tersalah letak hpnya itu??/dignouse
     Disebabkan budak lelaki ini tidak mahu berganjak dari situ Along membuat keputusan dan Along menghubungi Polis... Sementara menunggu kedatangan polis tiba2 budak tu nk blah mcm tu jerr..... bila Along ckp jgn gi mana2 dia kelam kabut start kereta dan blah.../omg
     Polis sampai tapi budak tu dh blah...pegawai yang bertugas tu bg tau kalu dia datang lagi we ols perlu hubungi pegawai tadi...dan dia akan datang seberapa segera.../nobigdeal

p/s: buat adik...ingatlah kadang kala apa yang kita halang itu ada sebab nya...terlalu bebas tidak akan mendatangkan apa2 yang berfaedah..bukan semudah itu juga utk kita mempercayai seseorang itu...kena amik tahu asal usul seseorang kawan itu...tapi bukan hal peribadinya..ingat..../please
Jadikanlah ianya sebagai satu pengajaran pada mu wahai adik ku....
Bila kami membebel itu tandanya kami masih mengambil tahu tentang diri mu tapi jika kami diam tidak bermakna kami tak sayang...tapi kami hanya memerhatikan sejauh mana kamu mau pergi....
sayang kamu adik!

/XD /bye /bye /bye

4 comments:

Kaseh NazLieza said...

menakotkn betol manusia dgn perangai mcm tuh..

nAzAriAh MohD MurAD said...

kaseh : memang..tak sangka ada owang mcm nie...

cik helena said...

mula aku macam tak paham ne cite ne..haha tapi ok aku dah paham.lelaki itu kurang siuman kan?heheeh

nAzAriAh MohD MurAD said...

cik hel...
bukan takat ko x fhm aku baca balik pon x fhm hahahaa.... apa pon thanks!
mmg sewel lah...
tp itu pengajar buat adik aku yang suka sangat kua mlm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...